Chokolade-fudge kage (Kladdkaka)
the young food blogger
Hej derude. Nu er det vist tid til et af de sødere indlæg. Her får i opskriften på den berømte Kladdkaka (svensk chokoladekage). I Danmark måske bedre kendt som chokoladefugdekage med fudgefrosting… Kagen har en lækker smag af daim, og den helt rette konsistens! Here it comes!
Den lækre opskrift er fra den endnu lækrere blog Cute Carbs!
Til selve chokoladekagen (springform 21×21 cm) skal der bruges:
-
100 g smeltet smør
-
2 hele æg
-
3 dl hvidt sukker
-
1,5 dl hvedemel
-
5 spsk. ægte kakao
-
Kornene fra en hel vaniljestang
-
1 knivspids fint salt
Det er faktisk en rimelig enkel opskrift.
Tænd ovnen på 175° (over/undervarme – varmluft kan også bruges).
Bland æg, sukker, mel, kakao, vanilje og salt i en skål med en håndmikser. Dernæst tilsættes det smeltede smør lidt efter lidt (smeltes f.eks. i mikroen). Kom den seje kagedej i springformen, som er beklædt med bagepapir, og smid kagen i ovnen ca. 20 minutter. Den vokser i ovnen, men så snart den tages ud bliver den ligeså flad, som da den kom ind.
Lad kagen afkøle og lav frostingen i mellemtiden.
Til fudge-frostingen skal du bruge:
-
2 dl piskefløde (38%)
-
1 dl hvidt sukker
-
1 dl lys sirup
-
50 g mælkechokolade (jeg brugte 30 %)
-
50 g mørk chokolade (jeg brugte 70 %)
-
100 g smør
Ingen kommentarer endnu