Sunde og Nemme Cookies

Chokolade-fudge kage (Kladdkaka)

IMG_4057

Hej derude. Nu er det vist tid til et af de sødere indlæg. Her får i opskriften på den berømte Kladdkaka (svensk chokoladekage). I Danmark måske bedre kendt som chokoladefugdekage med fudgefrosting… Kagen har en lækker smag af daim, og den helt rette konsistens! Here it comes!

Den lækre opskrift er fra den endnu lækrere blog Cute Carbs!

 

Til selve chokoladekagen (springform 21×21 cm) skal der bruges:

  • 100 g smeltet smør

  • 2 hele æg

  • 3 dl hvidt sukker

  • 1,5 dl hvedemel

  • 5 spsk. ægte kakao

  • Kornene fra en hel vaniljestang

  • 1 knivspids fint salt

Det er faktisk en rimelig enkel opskrift.

Tænd ovnen på 175° (over/undervarme – varmluft kan også bruges).

Bland æg, sukker, mel, kakao, vanilje og salt i en skål med en håndmikser. Dernæst tilsættes det smeltede smør lidt efter lidt (smeltes f.eks. i mikroen). Kom den seje kagedej i springformen, som er beklædt med bagepapir, og smid kagen i ovnen ca. 20 minutter. Den vokser i ovnen, men så snart den tages ud bliver den ligeså flad, som da den kom ind.

Lad kagen afkøle og lav frostingen i mellemtiden.

Til fudge-frostingen skal du bruge:

  • 2 dl piskefløde (38%)

  • 1 dl hvidt sukker

  • 1 dl lys sirup

  • 50 g mælkechokolade (jeg brugte 30 %)

  • 50 g mørk chokolade (jeg brugte 70 %)

  • 100 g smør

Bland alle ingredienserne til frostingen i en gryde, og lad blandingen koge (skal boble) i 15-20 minutter (det er vigtigt, at blandingen begynder at tykne, da halvdelen af frostingen bare vil flyde ved siden af i stedet for et lægger sig oven på kagen).

Når blandingen er tyknet tages gryden af varmen, og smørret kommes i. Rør rundt indtil, smørret er smeltet, og det hele er én homogen frosting.

Nu kan frostingen smørres på den afkølede kage, og evt. pyntes lidt. Jeg anvendte nogle små søde sukkerhjerte.

Kom kagen i køleskabet, og lad frostingen sætte sig i et par timer.

Kagen kan spises som den er, men gør sig godt i selskab af lidt vaniljeis 🙂

IMG_4058 IMG_4055 IMG_4054 IMG_4042

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde og Nemme Cookies