Italienske hvidløgsflûtes

Italienske hvidløgsflûtes

Det færdige flûte

Disse lækre hvidløgsflûtes er så at sige lidt sundere end den originale slags, da disse ikke er fyldt med hvidløgssmør.
Når det så er sagt, skal det da ikke holde dig fra at give dig i kast med opskriften. Hvidløgets milde smag er et ekstra bonus.
Prøv selv en gang…

Til 2 flütes skal du bruge:


  • 3 dL kogende vand
  • 3 spsk. olivenolie (koldpresset)
  • 1 1/2 tsk. fint salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg
  • 25 g gær (1/2 pakke)
  • Ca. 450 g durummel (du kan også bruge andre meltyper, men durummel giver brødet et  italiensk præg)
  • Olivenolie til pensling

– Jeg blandede kogende vand, olivenolie, salt, peber og hvidløg i en skål.

 

– Da blandingen var kølet til omkring 35 grader (håndvarmt), kom jeg den gennem en si, -hvorefter jeg opløste gæren i den nu siede væske.

– Jeg tilsatte melet væsken, hvorefter jeg æltede det hele godt sammen.

-Dernæst fik dejen lov til at hæve 1 time under låg (evt. viskestykke), og var så parat til at blive formet.

– Jeg valgte at forme to lange flutes, men flere små ville også fungere fint (de skal dog have lidt kortere tid i ovnen). Jeg prøvede en nye bageplade – specielt designet til flûtes, så de får den rigtige form osv. Hvis du ikke har sådan én, så kan du bare forme brødene, og lægge dem på en almindelig bradepande.

– Jeg lavede et par snit i dejen, og så skulle de ellers bare efterhæve. Alt fra 1 time til natten over. Jeg lod dem hæve 8 timer ved ca. 10 grader.

Efter hævningen:
Jeg penslede flûtesene med lidt olie, og de blev efter følgende smidt i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 15-20 minutter (NB. pga. olien bliver brødene ikke særlig mørke. Derfor er de muligvis færdige, før man egentlig tror).

The flûtes are now prepared and ready to be eaten! 

 

 

 

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Italienske hvidløgsflûtes