Nemme Scones - to forskellige slags

Crunchy blomkålssalat med sojaristet nøddeknas

Med og uden nødder

Sundt og velsmagende i samme hug – what is not to love?

Jeg fik hurtigt smidt en salat sammen denne eftermiddag, hvor blomkål var hovedingrediensen. Det blev en meget sprød salat, da kålen kun blev overhældet ganske kort med kogende vand. Derudover kom der æble (for syrlighed), et rødløg, en sennepsmarinade og tre af havens krydderurter i, som alle spillede godt sammen. Prikken over i’et var de sojaristede nødder, som jeg startede med at lave, så de blev helt sprøde.

Til sojaristede nøddemix:

  • Blandede nødder/kerner (jeg brugte mandler, solsikkekerner og græskarkerner)
  • Lidt sojasauce (nødderne skal ikke druknes i sojasaucen 😉 )

Rist nødderne/kernerne ved lav varme. Når mixen begynder at blive gylden tilsættes lidt sojasauce (jo mere, des mere salt smag).

Lad nødderne riste indtil al sojasaucen er blevet optaget.

Lav nødderne tørre helt på en tallerken, så de bliver helt sprøde (de kan evt. også komme i ovnen et par minutter ved ca 180 °C. Dette er dog ikke nødvendigt).

Gem dem til, de skal bruges på salaten.

Nøddemix. Fik ikke lige taget et billede af dem færdige  med soja udover det på den færdige salat.

Sojaristede nøddemix. Fik ikke lige taget et billede af de færdige sojanødder udover det på den færdige salat.

Til sennepsmarinaden:

  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • Djonsennep
  • Tabasco eller chili
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Ryst/rør marinaden sammen i ønskede forhold. Smag til med salt og peber.

IMG_4373

Til et fad salat skal der bruges (ca. 4 personer):

  • 1 stort blomkålshovede
  • 1 æble (jeg brugte Golden Delicious)
  • 1 rødløg
  • Friske krydderurter (jeg brugte kørvel, purløg og oregano. Brug dine favoritter)

Endvidere:

  • 1 spk. hvide sesamfrø
  • 1 spk. kokosmel

Skær og hak råvarerne som du vil have dem. Jeg kan godt lide at skære blomkål i små tynde “træer” – det ser flot ud, synes jeg. Æblet skar jeg i tynde skiver vha. en ostehøvl.

Bland det hele i en skål og hæld dressingen over. Drys sesamfrøene og kokosmelet over og mix. Lige før servering drysses nødderne over salaten, så de bevarer deres sprødhed.

Velbekomme!

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme Scones - to forskellige slags