Spinach'N'grapE

Asiatisk Inspireret Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller med tangsalat

Kyllingefrikadeller med tangsalat

Disse frikadeller er en smule spicy pga. smagsgiverene inspireret fra Asien … nærmere bestemt; Thailand…

Til 8 frikadeller skal du bruge:

  • 450 gram hakket kyllingekød (5% fedt)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • Saften fra ½ lime
  • 1½ cm ingefær
  • 3-4 spk. havregryn (eller rugflager)
  • ½-1 frisk chili (jeg brugte 1 hel, men de bliv en anelse (for) stærke, så jeg vil nok anbefale ½, og evt. mindre hvis man ikke er vandt til stærke retter. Kan også udelades helt)
  • 3 spk. soyasauce (soyaen erstatter saltet, og giver i stedet en eksotisk smag)
  • 1 æg
  • 1 tsk djon sennep
  • 1 spk kapers (kan undelades)
  • 1 stor spk. sesamfrø
  • 1 tsk honning
  • Lidt peber
  • Olivenolie til stegning (evt. sesam- eller kokosolie)

Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål og form kødfarsen enten med hænderne eller to spiseskeer til frikadeller. Jeg kom dem på en varm pande med olie, og lod dem stege et par minutter på hver side ved middel varme. Da de var blevet gyldne, var de også færdige indeni.

Nu var der bare tilbage at nyde dem til f.eks. et aftensmåltid. Jeg spiste dem bl.a. sammen med en gang frisk tangsalat. Jeg brugte resterne i min madpakke næste dag… Mmm…

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinach'N'grapE