Italienske hvidløgsflûtes

Spinach’N’grapE

IMG_3818
Her får du en frisk og sund salat, som er hurtig lige at lave til middag eller aften…

Til et fad salat skal du bruge:

  • 1 dl. Solsikkekerner og 1 dL græskarkerner (eller 2 dL af begge eller nogle helt andre kerner)
  • ca. 3 spk. Flydende honning
  • Lidt salt
  • 1 moden avocado
  • 2-3 håndfulde frisk og skyllet spinat
  • 1 pink grapefrugt
  • 1 lille rødløg

Honningristede kerner:

– Jeg blandede kernerne med honning og lidt salt, spredte dem ud over et bagepapir på en bradepande/bageplade, og smed dem i en forvarmet ovn (150° varmluft) i 10-15 minutter.
Pas på de sidste minutter, da de hurtigt kan brænde på. Da kernerne kom ud, kom jeg dem i køleskabet et lille stykke tid, så de hurtigt blev sprøde.

Selve salaten:

– Jeg skar avocadoen over, fjernede stenen, og skar frugtkødet i tynde skiver, mens det stadig var i skrællen, og tog det ud med en ske.

– Skrællede grapefrugten, og hev al skrællen af, så jeg kun stod tilbage med det inderste saftige frugtkød.

– Dernæst pillede jeg løget, og hakkede det i tynde skiver (mandolinjern kan være nyttigt her).

– Tid til anretning: Nederst på et fladt fad kom jeg den afdryppede spinat, grape, avocado og til sidst løget. Lige før serveringen dryssede jeg de honningsristede kerner hen over salaten, og var derefter klar til at blive spist!

Denne salat er inspireret af Claus Meyers bog “Salatværkstedet“.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Italienske hvidløgsflûtes