Sunde chokoladeispinde // Popsicles

Rabarbermuffins med crumble // Rhubarb muffins

Når rabarberne står klar i haven, ved man, det er sommer!

Når rabarberne står klar i haven, ved man, det er sommer!

Rabarberne står klar i haven, så det har været om at gå i tænkeboks, så de kunne blive brugt løbende. Når de først er blevet klippet, går der ikke lang tid, før næste hold kommer frem. Jeg kunne dog godt tænke mig at lave en ret med rabarber uden sukker, da der ofte følger en hel del usundt sukker med, når der indgår rabarber. Det må jeg prøve at eksperimentere lidt med her i løbet af sommeren.
Når, men jeg fik i hvert fald lavet disse rabarbermuffins på en almindelig dag, hvor vi fik gæster. Det spillede meget godt med en klat creme fraiche på en lys og lun sommeraften.

Muffinerne består af en normal kage i bundet, og så noget lidt anderledes “topping”, som også kom med i ovnen. Det er måske lidt svært at se på billedet, men det kan om ikke andet smages.

Inspirationen til muffinerne fik jeg her på Odense Marcipans hjemmeside. Jeg har tilføjet og tilpasset opskriften, så den levede op til mine behov.

Til 8 muffins:

  • 75 g rabarber, fintsnittet
  • 25 g sukker
  • 40 g blødt Kærgården (eller smør)
  • 50 g revet marcipan
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • ¾ creme fraiche, ca. 9 %
  • 90 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 20 g hvid chokolade, grofthakket
  • 1 knsp. fint salt

Tænd ovnen på 180° over-undervarme.

Bland rabarber og sukker i en skål, og lad det trække lidt (ikke for længe, da al væden fra rabarberne ellers løber ud af dem)

Pisk Kærgården, marcipan, vaniljesukker, æg og creme fraiche med en håndmixer i en skål.

Bland mel, bagepulver samt salt, og bland det godt med de våde ingredienser. Tilsæt til sidst den hvide chokolade.

Fordel dejen i 8 muffinforme, og lav nu crumbletoppingen.

Til crumble topping:

  • 25 g sukker
  • 30 g rabarber, meget fintsnittet
  • 15 g hvedemel
  • 25 g Kærgården (eller smør)
  • 30 g marcipan, revet

Lad sukker og rabarber trække kort i en skål.

Smuldr hvedemel og smør, og tilsæt dernæst marcipan og rabarber samt sukker.

Fordel blandingen ligeligt over dejen på de 8 muffins.

Kom dem i den varme ovn indtil de er gyldne, og har fået en sprød skorpe. Mine skulle have ca. 45 minutter, men det afhænger af, hvor store formene er. Hold øje.

Afkøl muffinsene og server dem med lidt creme fraiche.

IMG_4477

Follow on Bloglovin

2

  • Lækre billeder, er sikker på de smager skønt!

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • the young food blogger

      Hej Anne!
      Tusinde tak skal du have. De smagte af sommer, og hvem elsker ikke det 😉
      Kh Helena

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde chokoladeispinde // Popsicles