Lasagne med en masse mættende fibre og proteiner

Nemme Scones – to forskellige slags

Scones

Scones er virkelig nemme at lave – ja, endnu nemmere end at køre ned efter dem i bageren. Og så får man endda den dejlige duft med, som breder sig i huset under bagningen. Disse her tager kun kort tid at lave, og kræver ikke alverdens arbejde. Jeg lavede ca. halvdelen af dejen med chokolade, og den anden halvdel uden. Man kan sagtens komme alt mulig andet lækkert fyld i som f.eks. tørrede frugt, æbletern, nødder osv. Derudover er det også muligt at udskifte noget af hvedemelet med andre typer mel.

 Til 19-20 scones skal der bruges:

  • 300 gram hvedemel
  • 2-3 store håndfulde havregryn (brugte finvalsede)
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ca. 1½ stk. fint salt
  • 3 tsk. kokosmel (kan udelades)
  • 50 gram sukker
  • 3 spk. brun farin (kan erstattes af lidt mere sukker)
  • 75 gram smør (brugte Kærgården)
  • 1 dL koldskål (det var en erstatning af kærnemælk)
  • 1 dL mælk
  • Til chokoladevariant: 60-70 gram til ½ af dejen. Det dobbelte til hele portionen.

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 °C varmluft.

Start med at rør de tørre ingredienser sammen med en håndmixer, og smuldr smørret i, så det bliver en ensartet masse (kommer til at ligne fint savsmuld).

Tilsæt nu koldskålen/kærnemælken og mælken og ælt dejen sammen (juster evt. med mere mel/væske.

Når dejen er lidt ligesom en tærtedej, deles den i to (med mindre al dejen skal være med/uden fyld – hvis de skal være med chokolade stykker skal disse æltes ind nu).

Kom dejen ud på et let meldrysset bord, og tryk dejen flad (ca. 1-2 cm.).

Udstik runde scones i den størrelse du ønsker (jeg brugte en småkageudstikker på 6 cm i diameter)

Kom dem på et stykke bagepapir, pensl dem med lidt mælk, og kom dem i dem varme ovn i 8-10 (hold i sær øje med dem til sidst, da de hurtigt bliver mørke, hvis ikke man passer på).

 

Da jeg lavede opskriften lidt på slum kan det godt være, at der skal justeres lidt mellem væske og mel. Hvis dette er tilfældet tilføjer du bare lidt mere af det ene 🙂

 

 

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lasagne med en masse mættende fibre og proteiner