Bruschetta med pesto, gedeost og parmaskinke
De klassiske italienske bruschetta er altid en sikker vinder, men jeg tænkte alligevel, at det kunne være lækkert at prøve en lidt anden version, som i hvert fald godt kan hamle op med den originale. Det blev derfor til 12 hapsere med denne hjemmelavede basilikumspesto, parmaskinke og tynde skiver af gedeost på en bund af et lækkert brød. Inspirationen til opskriften kommer fra bloggen, hvilken jeg kan bruge lang tid på at besøge – nemlig Twin-food. Retten er ideel som forret eller en lille snack. Et stort plus er, at de næsten ingen forberedelse kræver, og ingredienslisten er heller ikke særlig omfattende.
Til 12 stykker skal der bruges:
- 12 skiver lækkert brød (jeg brugte ciabatta)
- 1 portion pesto (f.eks. denne hjemmelavede basilikumspesto eller 1 bæger fra Løgismose á 150 gram)
- 70 gram parmaskinke i tynde skiver
- 200 gram gedeost (1 rulle)
- Evt. basilikum til pynt
Start med at tænde ovnen på 200 °C varmluft.
Fordel brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør et ønsket lag pesto nederst og fordel dernæst parmaskinke på skiverne og top øverst med gedeost.
Kom bruschettaerne i den forvarmede ovn og lad dem bage i 10-15 minutter – eller indtil de har fået en passende gylden farve.
Lad dem nu køle lidt af, pynt evt. med basilikum, og servér dem lune mens de er helt sprøde og saftige.
Ej, hvor lyder det bare lækkert. Super god ide til en forret!