Hjemmelavet basilikumspesto

Bruschetta med pesto, gedeost og parmaskinke

BruschettaDe klassiske italienske bruschetta er altid en sikker vinder, men jeg tænkte alligevel, at det kunne være lækkert at prøve en lidt anden version, som i hvert fald godt kan hamle op med den originale. Det blev derfor til 12 hapsere med denne hjemmelavede basilikumspesto, parmaskinke og tynde skiver af gedeost på en bund af et lækkert brød. Inspirationen til opskriften kommer fra bloggen, hvilken jeg kan bruge lang tid på at besøge – nemlig Twin-food. Retten er ideel som forret eller en lille snack. Et stort plus er, at de næsten ingen forberedelse kræver, og ingredienslisten er heller ikke særlig omfattende.

Til 12 stykker skal der bruges:

  • 12 skiver lækkert brød (jeg brugte ciabatta)
  • 1 portion pesto (f.eks. denne hjemmelavede basilikumspesto eller 1 bæger fra Løgismose á 150 gram)
  • 70 gram parmaskinke i tynde skiver
  • 200 gram gedeost (1 rulle)
  • Evt. basilikum til pynt

Start med at tænde ovnen på 200 °C varmluft.

Fordel brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør et ønsket lag pesto nederst og fordel dernæst parmaskinke på skiverne og top øverst med gedeost.

Kom bruschettaerne i den forvarmede ovn og lad dem bage i 10-15 minutter – eller indtil de har fået en passende gylden farve.

Lad dem nu køle lidt af, pynt evt. med basilikum, og servér dem lune mens de er helt sprøde og saftige.

Før bagning

Før bagning

IMG_4175

Efter bagning

 

 

 

Follow on Bloglovin

2

  • Ej, hvor lyder det bare lækkert. Super god ide til en forret!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • the young food blogger

      Super glad for, at du synes om det – det kan også kun anbefales herfra!
      God weekend! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet basilikumspesto