Crunchy blomkålssalat med sojaristet nøddeknas
Sundt og velsmagende i samme hug – what is not to love?
Jeg fik hurtigt smidt en salat sammen denne eftermiddag, hvor blomkål var hovedingrediensen. Det blev en meget sprød salat, da kålen kun blev overhældet ganske kort med kogende vand. Derudover kom der æble (for syrlighed), et rødløg, en sennepsmarinade og tre af havens krydderurter i, som alle spillede godt sammen. Prikken over i’et var de sojaristede nødder, som jeg startede med at lave, så de blev helt sprøde.
Til sojaristede nøddemix:
- Blandede nødder/kerner (jeg brugte mandler, solsikkekerner og græskarkerner)
- Lidt sojasauce (nødderne skal ikke druknes i sojasaucen 😉 )
Rist nødderne/kernerne ved lav varme. Når mixen begynder at blive gylden tilsættes lidt sojasauce (jo mere, des mere salt smag).
Lad nødderne riste indtil al sojasaucen er blevet optaget.
Lav nødderne tørre helt på en tallerken, så de bliver helt sprøde (de kan evt. også komme i ovnen et par minutter ved ca 180 °C. Dette er dog ikke nødvendigt).
Gem dem til, de skal bruges på salaten.
Til sennepsmarinaden:
- Olivenolie
- Hvidvinseddike
- Djonsennep
- Tabasco eller chili
- Citronsaft
- Salt og peber
Ryst/rør marinaden sammen i ønskede forhold. Smag til med salt og peber.
Til et fad salat skal der bruges (ca. 4 personer):
- 1 stort blomkålshovede
- 1 æble (jeg brugte Golden Delicious)
- 1 rødløg
- Friske krydderurter (jeg brugte kørvel, purløg og oregano. Brug dine favoritter)
Endvidere:
- 1 spk. hvide sesamfrø
- 1 spk. kokosmel
Skær og hak råvarerne som du vil have dem. Jeg kan godt lide at skære blomkål i små tynde “træer” – det ser flot ud, synes jeg. Æblet skar jeg i tynde skiver vha. en ostehøvl.
Bland det hele i en skål og hæld dressingen over. Drys sesamfrøene og kokosmelet over og mix. Lige før servering drysses nødderne over salaten, så de bevarer deres sprødhed.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu